Unikt sortiment framtaget i samråd med konservatorer

 
Priser inkl. moms

Om butiken

cat4

Museiservice, en naturlig del av MTAB Fine Art

Museiservice grundades som en verksamhet i Nordiska Museet i slutet av 1980-talet. Syftet var att skapa en inköpscentral för svenska museer då det var svårt att hitta leverantörer av material för långsiktig och säker emballering och förvaring av föremål och dokument. 

Museiservice har genom åren övergått i privat ägo och drivits med samma intentioner som när det en gång startade. Målet är att erbjuda produkter med speciellt ställda krav efter de önskemål som museer och arkiv ställer. Stora delar av vårt sortiment är unika produkter som vi själva har tagit fram i samråd med konservatorer och expertis. Tillverkningen av t ex PhotoSafe och fyndaskar sker i Sverige och materialet vi använder är av högsta kvalitet, huvudsakligen närproducerat. Vi levererar till kunder i hela Norden och vi är stolta att kunna erbjuda ett brett utbud av beständiga material för alla som vill lagra, arkivera och hantera värdefulla och känsliga föremål.

I februari 2020 övergick Museiservice i MTAB:s ägo. MTABs mål är att fortsätta utveckla Museiservice och bredda utbudet framöver. 

MTAB har sedan 1968 transporterat, hanterat och förvarat känsliga och värdefulla föremål åt bland annat museer och konsthandlare. Museiservice är en naturlig del i arbetet med att erbjuda högsta kvalitet och specialkompetens åt våra kunder. Under 2022 utökar vi vårt sortiment medutvalda material för konservatorer, och förbättrar produktinformationen på vår hemsida. Vi tar gärna emot önskemål och synpunkter på vad just du saknar eller uppskattar idag. Följ oss gärna på www.facebook.se/museiservice     

Med vänliga hälsningar 

Maria Fors, Museiservice